Вибір редакції

Нацполиция обратила внимание на безопасность коммуникаций

18 августа, 2017. 01:08
10 июля ИнАУ направила министру Авакову А.Б. письмо о том, что в вопросах безопасности телеком-сетей наступила критическая ситуация. Публикуем наиболее важные положения этого документа: "Проте, останнім часом збільшились випадки саме навмисного руйнування колодязів кабельної каналізації електрозв’язку, телекомунікаційного обладнання, що має наслідком нанесення значної майнової шкоди як операторам, провайдерам телекомунікацій, так і абонентам, та проявляється у перешкоджанні доступу до інформації, користуванні послугами Інтернет, кабельного телебачення на тривалий час. Розкрадання та пошкодження кабельних телемереж, інших технічних засобів телекомунікацій загрожує системі оповіщення населення, в т.ч. в умовах надзвичайних ситуацій, загрожує належній роботі лікарняних та інших установ, своєчасному реагуванню, за необхідності, працівників інших державних органів. Тобто, існують реальні ризики посягання на основи національної безпеки держави. ...

Відповідно до пункту 1 Положення про Міністерство внутрішніх справ України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.08.2014                   № 401, МВС України є головним органом у системі ЦОВВ, що забезпечує формування та реалізує державну політику, зокрема, у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина, власності, інтересів суспільства та держави від злочинних і кримінально-протиправних посягань, боротьби із злочинністю, виявлення кримінальних правопорушень, охорони громадського порядку.

Враховуючи наведене, просимо посилити охорону мостових переходів (мостів) та інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку, яка використовується  для прокладання магістральних, з’єднувальних, розподільних кабельних телемереж та має стратегічне значення для національної безпеки держави."

ЧИТАТЬ МАТЕРИАЛ
Комментарии: