Статті

Barracuda Message Archiver - ефективне архівування електронної пошти

06 февраля, 2019. 10:02 За матеріалами Softprom
Листування засобами електронної пошти займає перше місце практично в будь-якій сфері діяльності, як наслідок виникає низка проблем, наприклад, витік конфіденційної інформації, розслідування інцидентів про порушення режиму Інформаційної Безпеки, а також, не менш важливе питання - це оптимізоване архівування електронної пошти протягом тривалого періоду часу.

Одне з найкращих продуктів напрямку архівування пошти - це рішення «Barracuda Message Archiver» від компанії Barracuda Networks. Даний продукт позиціонується як повноцінний програмний комплекс на базі апаратного або програмного сервера, призначеного для архівування поштових повідомлень і пошуку інформації в режимі реального часу. Рішення має простий зручний інтерфейс, за допомогою якого можна легко і правильно налаштувати його для роботи, повністю відповідає всім вимогам з безпеки, оскільки має необхідний для цього функціонал і додатковий плюс - це висока продуктивність роботи. Продуктивність полягає в особливості архітектури, яка використовує два масиви даних, один з них це масив бази даних індексів (тільки текст без вкладень), і який ми використовуємо для пошуку або моніторингу повідомлень, друга велика база використовується тільки за запитом на отримання повного повідомлення з вкладенням. За рахунок цього досягаємо оптимальний рівень оптимізації і швидкості обробки даних.

barracuda

Рішення можна використовуватися як архів для виявлення інцидентів і визначення витоку конфіденційної інформації, або як персональний архів пошти для кожного користувача. Barracuda Message Archiver має розширене розмежування прав доступу до архіву та його використання. За допомогою даного функціоналу можна надавати користувачам доступ тільки до своїх листів, а аудиторам тільки призначених користувачів. З особливостей варто відзначити, що комплекс має ще досить продуману схему видалення старих листів за допомогою політик Retention Policies. Процес очищення відбувається поступово, це зроблено для захисту від навмисного видалення всіх листів адміністраторами системи в реальному часі. За рахунок повного оптимізованого індексування всіх вихідних і вхідних листів ми можемо без проблем за лічені секунди знайти потрібну інформацію. За допомогою системи моніторингу в реальному часі даний комплекс сповіщає офіцера з інформаційної безпеки про витік важливої інформації або про інший інцидент.

На даний момент компанія Barracuda Networks анонсувала оновлену версію рішення Barracuda Message Archiver, в який включено наступний функціонал:

  1. Можливість розгортання віртуального пристрою на базі Esx-Vbox, Hyperv, Server-Player-Ws-Fusion, Vcloud, Xen, AWS.
  2. Нова функція системи Barracuda використовується в тісному поєднанні з механізмом Message Archiver Exchange, за допомогою якого адміністратори систем зберігання також зможуть здійснювати обрізку поштових вкладень, часто досить громіздких, з серверів Exchange на пристрої Message Archiver. Для адміністрування системи, а також для створення, налаштування, і застосування корпоративних політик архівування інформації використовується інтуїтивно зрозумілий web-інтерфейс.
  3. Тепер рішенням можна управляти не тільки локально, але і через хмару, безкоштовний сервіс Barracuda Cloud Control.
  4. Повідомлення можуть бути дзеркально відображені в хмарі виробника для того, щоб досягти цілей додаткового резервного копіювання та відновлення після збою.
  5. Також хмара може бути використана для збільшення локальної ємності, розширивши свій архів в хмарі для безпечного і рентабельного зберігання поза сайтом.
  6. Федеративний пошук, за допомогою якого можна підключати різні пристрої систем архівування пошти незалежно від моделі і кластера в один загальний пошуковий комплексний архів.
  7. Можливість використання хмарного архівування як сервісу SaaS, з обов'язково умовою - необмежений Storage на користувача.
  8. Підтримка інтеграції з хмарними сервісами, такі як Office 365 і Google Suite.
  9. Архівування повідомлень (IM), конференцій та інших матеріалів як з локальних, так і з онлайн-версій Office 365 Lync і Skype for Business.
  10. Можливість архівувати зустрічі, контакти, завдання та нотатки, і інші елементи календаря, на додаток до електронних листів Office 365 і Exchange.
  11. Додатково до локального веб-доступу і через поштовий плагін, з'явилася можливість повнофункціонального мобільного додатка для Android і для iOS-пристроїв, яке включено в стандартну підписку без будь-яких додаткових витрат. Ці програми дозволяють користувачам шукати, завантажувати і відповідати на будь-які з архівних повідомлень.

Оновлена версія Barracuda Message Archiver дозволить адміністраторам швидко і без додаткових налаштувань імпортувати існуючі електронні листи з Microsoft Exchange, IBM Lotus Notes / Domino, Novel GroupWise без необхідності конвертації в проміжну форму - архів для зберігання, а також гранично спростить пошук і витяг потрібної інформації. За заявою виробника нова функціональність не тільки скоротить навантаження на адміністратора, але і забезпечить підвищену продуктивність поштових серверів Exchange і інших поштових повідомлень.

Детальну консультацію і демонстрацію в роботі рішення, можна запросити за адресою [email protected]

Компанія Softprom by ERC є офіційним дистриб'ютором компанії Barracuda Networks.

Про компанію Softprom by ERC

Softprom by ERC - Value Added IT Distributor у країнах СНД та Європи, якому довіряють більше, ніж 1000 партнерів. Компанія заснована у 1999 році і сьогодні представлена на території більш, ніж 30 країн. Портфель компанії нараховує 54 виробника.

www.softprom.com

Материалы по теме:
Комментарии: