Статті

Підсумки професійного ІТ-форуму SolarWinds - THWACKCamp 2022

22 июня, 2022. 09:06 За матеріалами Oberig IT
У цій статті пропонуємо детально ознайомитися з деталями та підсумками заходу THWACKcamp™ 2022. Навряд чи можна було очікувати кращого залучення від нашої глобальної спільноти професіоналів у галузі технологій. Ось уже десятий рік SolarWinds THWACKcamp продовжує зростати і стає щорічною знаковою подією, яка відображає сучасну тенденцію в ІТ-індустрії. І цього року було зібрано деякі цікаві відомості із сесійних опитувань, які викладено нижче.

Якщо ви пропустили цей віртуальний захід - THWACKcamp 2022 – SolarWinds пропонує обов'язково відвідати сторінку On-Demand, де можна отримати доступ до записів та пов'язаного з ними контенту по всіх сесіях.

Кожна сесія наповнена інформацією, порадами та передовим досвідом, зібраними постійними експертами та Head Geeks™.

Цього року ключові доповіді також дозволили отримати прозоре уявлення, над чим SolarWinds працювати далі.

Дводенний захід THWACKcamp 2022 також мав найширше глобальне охоплення за всю історію проведення, оскільки онлайн-формат дозволив бути присутніми та брати участь більш ніж 28% учасників за межами США. Нижче наводиться огляд деяких найбільш популярних сесій, а також деякі висновки, отримані від ІТ-фахівців.

Від моніторингу до спостережуваності - будь-якого розміру, будь-де

З більш ніж 40 продуктами, що охоплюють практично всі аспекти ІТ – моніторинг мереж та інфраструктури, управління продуктивністю додатків, управління базами даних, служби технічної підтримки та засоби забезпечення відповідності вимогам безпеки – наступним еволюційним кроком для SolarWinds є перехід до моделі уніфікованої платформи.

Як пояснив Рохіні Кастурі, EVP, виконавчий віце-президент, директор з продуктів компанії SolarWinds у своєму виступі "Від моніторингу до спостережуваності", шлях до повностекової спостережуваності буде включати запровадження платформи SolarWinds® Hybrid Cloud Observability, а також екосистеми хмарної платформи. Він також докладно розповів про плани компанії щодо спрощення ціноутворення за допомогою нової моделі передплати.

Secure by Design: Встановлення нового стандарту у розробці безпечного програмного забезпечення

 З наміром встановити новий стандарт у галузі безпечної розробки програмного забезпечення, Тімоті Браун, директор з інформаційної безпеки (CISO), та Пол Грей, віце-президент з архітектури, розповідають про систему складання SolarWinds нового покоління та її методології. З урахуванням уроків, отриманих від експертів з кібербезпеки, лідерів у галузі відкритого програмного забезпечення, та досвіду клієнтів, нова система збирання складається з чотирьох основних принципів:

  1. Заснована на ефемерних операціях
  2. Використання детермінованих артефактів
  3. «Паралельна розробка»
  4. Перевірка кожного кроку збирання

Оскільки у світлі нових кліматичних умов безпека посідає перше місце у свідомості клієнтів, ініціативи SolarWinds Secure by Design отримали винятково позитивну оцінку.

Більш детальну інформацію про процес розробки нового покоління можна знайти у технічному документі «Встановлення нового стандарту у безпечній розробці програмного забезпечення за допомогою SolarWinds».

Майбутнє AIOps

На цій сесії видатний інженер SolarWinds Карло Затильний пояснює, як команда працює разом, щоб навчити системи робити такі ж чудові речі, які робимо ми, люди, – помічати тенденції та закономірності для визначення причинно-наслідкових зв'язків, але з тією швидкістю та масштабом, з якими ми обробляємо дані у сучасних бізнес-середовищах.

Щоб пояснити, що SolarWinds прагне зробити за допомогою своїх функцій AIOps у галузі моніторингу та спостереження, Карло пропонує аналог Kubernetes, де загальні проблеми з масштабуванням та перезапуском сервісів автоматизуються за допомогою оркестровщика, створеного для застосування та навчання на основі набору правил.

Він розповідає про те, що SolarWinds прагне зробити зі своїми функціями AIOps у рамках моніторингу та спостережуваності, де функції AIOps зможуть застосовувати та вивчати набори правил щодо усунення наслідків, щоб запропонувати та автоматизувати рішення для інженера мережі або бази даних.

Що означає моніторинг мережі у хмарі?

Оскільки на ринку спостерігається тенденція до ширшого впровадження хмарних технологій, показники продуктивності мережі змінюються. Брендон Шопп, віце-президент за продуктами, та Сатіш Грандхі, віце-президент та науковий співробітник офісу технічного директора, обговорюють зміни клімату.

Оскільки підприємства приділяють більше уваги досвіду кінцевого користувача, спрощених статусів вгору/вниз вже недостатньо. Однак керувати клієнтським досвідом стало складніше, оскільки тепер відповідальність за цей досвід ділить постачальник хмарних послуг. Саме тому гібридні хмарні архітектури, сервіси та програми викликають потребу в інструментах моніторингу продуктивності мережі для підтримки наскрізного перегляду транзакцій у гібридних та хмарних середовищах.

Широке впровадження технологій SDN і NFV, таких як SASE, SD-WAN та інші, спонукає організації автоматизувати забезпечення та змушує управління продуктивністю слідувати за ними.

Практичні приклади використання API Orion

Кевін М. Спаренберг, технічний контент-менеджер THWACK, розпочинає цю сесію, поділяючись своєю філософією щодо завдань мережного адміністрування:®

  • Зробіть щось один раз. Цілком нормально робити це вручну.
  • Зробіть щось двічі. Почніть думати, як написати сценарій.
  • Зробіть щось тричі. Настав час почати запитувати чому і розробити деякі сценарії.

Щоб розпочати розробку автоматизації за допомогою Orion® API, Кевін надає кілька корисних рекомендацій. Для непрограмістів SWQL Studio допомагає уникнути JOINів, надаючи інтерфейс, за допомогою якого можна переглядати та переміщуватися за наборами даних. Використовуючи PowerShell, Кевін докладно описує автоматизацію деяких загальних процедур, пов'язаних із управлінням сутностями, імпортом та експортом, а також оповіщенням. Ця популярна сесія була дуже добре сприйнята учасниками, і SolarWinds отримали чіткі відгуки, що вони хотіли б бачити більше прикладів сценаріїв PowerShell (36,7%) і Python (32,8%). Команда буде мати це на увазі при розміщенні майбутніх матеріалів на THWACK". Попередня глава з електронної книги, що готується до випуску, і зразки сценаріїв, що використовувалися під час сесії (а також інше),тут.®

Стан трансформації та співпраці

Участь та залучення, які були під час THWACKcamp 2022 виявилися вражаючими, і, зробивши крок назад, щоб визначити деякі із загальних тем, робимо висновок, що це – стан корпоративних ІТ. У зв'язку з бажанням досягти спостережувальності на різних платформах, посиленням управління та відповідальності за безпеку, а також потребою адміністраторів у самостійному масштабуванні, галузь прагне працювати розумніше та ефективніше завдяки співпраці. Якщо ви не є членом THWACK, приділіть час реєстрації та приєднайтеся до нашої сильної технічної спільноти, що складається з більш ніж 180 000 користувачів.

THWACK - це місце, де клієнти та користувачі збираються, щоб вирішувати проблеми, ділитися ефективністю та передовим досвідом, а також надавати відгуки, що формують розвиток рішень SolarWinds.

З питань проведення індивідуальної демонстрації, пілотного тестування рішення SolarWinds і організації партнерських тренінгів звертайтеся, будь ласка: [email protected], +38 099 427 94 04. 

Джерело: https://bit.ly/3mTn2tv

 

Комментарии: